X
تبلیغات
رایتل

اقامت آلمان و آشنایی با شهرهای آن برای مهاجرت به آلمان

شنبه 8 خرداد 1395 ساعت 08:46

عنوان: اطلاعاتی برای کسب اقامت ماندگار دانشجویان دارای ویزای تحصیلی آلمان

این مطلب درمورد اقامت آلمان میباشد.

جهت اقامت در آلمان به مدت بیش از سه ماه همه دانشجویان خارجی از جمله دانشجویان مقیم کشورهای EU باید یک مجوز اقامت معتبر داشته باشند. مراحل اخذ مجوز دانشجویی نیز مثل مجوز اقامت برای دیگر اتباع EU است یعنی ثبت نام در دفتر ثبت اقامت کنندگان ( Einwohnermeldeant ) و سپس رفتن به دفتر ثبت نام افراد خارجی ( Auslandereinwohnermeldeamt ).

با وجود این مدارک مورد نیاز برای دانشجویان متفاوت است:

    گذر نامه یا کارت شناسایی ملی
    قرار داد اجاره
    یک گواهی تحصیل ( Studienbescheinigung ) یا پذیرش ( Zulassungsbescheid )
    مدرکی از منابع مالی کافی حد اقل مقدار مورد نیاز بر حسب منطقه فرق می کند و در حدود ۱۱۰۰ مارک در هر ماه است
    پرداخت هزینه ۶۰ مارک برای ثبت نام اولیه و ۳۰ مارک برای تمدید مجوز
    یک گواهی بیمه درمانی




شرط مربوط به ارائه مدرکی از منابع مالی کاملاً قطعی و سخت گیرانه است. تنها گفتن اینکه که شما قصد کار کردن دارید حتی اگر قبلاً مجوز کار هم گرفته باشید کافی نیست. یکی از راه های ممکن این است که یک اظهار نامه رسمی قبول مسئولیت از یک شخص سوم بگیرید مبنی بر اینکه هزینه های مسئولیت های زندگی شما را تقبل خواهند کرد و همینطور مدرکی مبنی بر اینکه ایشان دارای منابع مالی کافی هستند. راه دیگر آن است که یک حساب بانکی باز کنید و مبلغ مورد نیاز برای یک سال را در آن واریز نمایید.

دانشجویان خارجی اتباع کشورهای EU یا کشورهای هندوراس، ایسلند، لیخن اشتاین، موناکو، نروژ، سن ماریو، سوئیس یا آمریکا می توانند پس از ورود به آلمان اقدام به تقاضای ویزا کنند. اگر چه از آنجا که کل مراحل اخذ ویزا می تواند ۸ تا ۱۰ هفته بطول انجامد بهتر است سریعا پس از ورود، اقدام به در خواست ویزا نمایند. اتباع کشورهای دیگر باید مراحل درخواست را در یک کنسولگری یا سفارت آلمان در کشور خودشان آغاز کنند و قبل از ورود به آلمان ویزا بگیرند. توجه داشته باشید که نمی توان پس از ورود به آلمان ویزای توریستی را به ویزای دانشجویی تغییر داد.
مجوزهای کارهای دانشجویی

بطور کلی دانشجویان خارجی برای کار در آلمان باید از Arbeitsamt اجازه بگیرند. معمولاً در طول نیمسال تحصیلی به آنها اجازه کار داده نمی شود اما می توانند در طول ترمها بدون مجوز کار کنند. در مواردی که میان تحصیلات دانشجو و شغل مورد نظر ارتباطی نزدیک وجود داشته باشد می توان استثناء قائل شد. در این موارد دانشجو می تواند در طول ترم تحصیلی بدون مجوز کار کند. این موارد معمولاً شامل مشاغل داخل دانشگاهی یا مشاغلی است که توسط دانشگاه ترتیب داده می شوند.اگر دانشجو بخواهد قبل از شروع یا بعد از اتمام تحصیلاتش در آلمان کار کند باید اجازه کار بگیرد. درغیر این صورت چنانچه فردی در آلمان در زمان تحصیل مشغول به انجام کاری باشد و در ازای آن نیز حقوق دریافت کند کار او غیر قانونی است و ممکن است باعث اخراج از کشور شود حتی اگر دوره تحصیلی وی در آلمان به پایان نرسیده باشد. اگر می خواهید کار کنید باید شغلی بیابید و از Arbeitsamt درخواست مجوز نمایید.

با وجود این، برنامه های ویژه ای در نظر گرفته شده است که دانشجویانی را که به دنبال کارهای اداری کوتاه مدت در آلمان هستند امکان پذیر می سازد. بزرگترین و معروفترین این برنامه ها توسط هیئت تحصیلات بین المللی ( www.ciee.org) اجرا می شود. شما باید قبل از ترک کشور خود درخواست مجوز کار نموده آنرا دریافت کنید. هزینه دریافت این خدمات ثابت است و می توان برای دوره های سه ماهه یا گاهی شش ماهه فرصت های شغلی پیدا کرد.

اگر در پایان تحصیلاتتان پیشنهادی برای یک کار دائمی دریافت کردید به خاطر داشته باشید که مجاز نیستید که با ویزای دانشجویی در آلمان بمانید. سیاست اداری این است که باید قبل از درخواست ویزای اقامت دائمی و مجوز کار به کشور خود بازگردید. اگر چه در صورتی که کارفرمای آینده شما بخواهد هر چه سریع تر کار را شروع کنید ممکن است این امکان وجود داشته باشد که برای تسریع کار در حالیکه خودتان در آلمان می مانید وکیلی استخدام کنید تا از جانب شما تقاضا دهد.
ویزای زبان آموزی در خانه

ویزای زبان آموزی در خانه ( Au Pair ) به افرادی داده می شود که به قصد آموختن یک زبان خارجی در خانه ای اقامت می گزینند و در کارهای خانه کمک می کنند. اتباع کشورهای عضو اتحادیه اروپایی (EU) و کشور های اتحادیه اروپا ( EUU ) و همچنین اتباع آمریکایی به ویزا نیاز ندارند. با وجود این اتباع کشورهای دیگر لازم است که از سفارت یا کنسولگری آلمان در کشور خودشان درخواست ویزا نمایند. باید حداقل دو ماه فرصت دهید تا درخواستتان مورد بررسی قرار گیرد و باید آگاه باشید که قبل از ورود به آلمان و اشتغال به کار باید ویزا گرفته باشید.




یکی از راه های مهاجرت به آلمان ادامه تحصیل در آلمان می باشد.

نظرات (0)
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.